5 simpele tips voor het maken van foto’s van oude foto’s

Het komt nog veel voor dat we foto’s afgedrukt ergens in een box opgeslagen hebben. En deze foto’s inplakken is natuurlijk een goede optie, maar wil je deze oude afgedrukte foto’s in een fotoboek combineren met foto’s van nu – uit het digitale tijdperk, dan is het mooier om de oude foto’s digitaal te maken. Het beste resultaat krijg je met een super professionele scanner, maar die hebben we meestal niet zomaar tot onze beschikking.

Gebruik je mobiel

De camera’s van de huidige mobiele telefoons zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit. Een foto heeft al snel een grootte van 18 MB.  Lees hier welke simpele tips jouw oude stoffige foto’s toch weer als nieuw kan maken.

Simpele tips voor een mooi resultaat

Maak van jouw oude foto’s perfecte digitale foto’s.

1. Reinig eerst de lens

Maak de lens op de achterkant van je mobiel eerst goed schoon met een microvezel doekje of desnoods met je schone vinger of je shirt. 

2. Gebruik daglicht

Zorg dat je voldoende daglicht hebt, maar niet in de zon met te scherp licht. Zoek naar de best plek zonder tegenlicht. Een kwestie van proberen en je foto bekijken. 

3. Foto’s stofvrij maken

De oude foto’s zitten al een tijd in een doos te verstoffen. Haal zo nodig eerst een microvezel-doekje over de foto om de kleine stofdeeltjes eraf te halen.

4. Niet inzoomen

Kies voor de FOTOstand, geen portret. Draai je mobiel om later minder aan te passen. Zoom niet in, maar verander zo nodig je afstand tot de foto.

5. Recht van boven

Zorg ervoor dat de foto op een vlakke ondergrond ligt. Vervolgens houdt je je mobiel er recht boven, dus met een zo min mogelijke hoek. Zo vervormt de foto het minst en blijft deze goed in verhouding. 

Met een korte vragenlijst bepalen we samen hoe jouw ideale fotoboek eruit gaat zien.

ZELF GEEN TIJD VOOR OF ZIN IN

HET MAKEN VAN DAT GEWENSTE FOTOBOEK?

IK HELP JE GRAAG!