HI, IK   B E N   B A R B A R A

Ik geloof dat iedereen het liefst wil genieten van het leven, plezier wil maken, leuke uitjes met familie of vrienden wil maken, bijzondere ervaringen opdoen en belangrijke stappen wil zetten in het leven, met zijn of haar carrière of in privé.

Ook ik vind het heerlijk om samen te genieten in het nu met momenten uit het verleden die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben. En daar ben ik trots op!

MIJN VERHAAL


Al vanaf de lagere school zijn de opmerkingen van leerkrachten dat ik een leergierig en ijverige dame ben. Zelfstandig de taken uit de rekenbakken maken en dat in een rap tempo zonder veel fouten, met een mooi handschrift en keurig zoals het hoorde. Ik was ook vaak één van de lieverdjes van de meester of juf. Ik weet niet waar dat aan lag. Misschien eiste ik dat van nature op door mijn persoonlijkheid.

Ook op de Middelbare school deed ik altijd braaf mijn huiswerk en leerde ik mijn toetsen zoals het hoorde. De HBO opleiding was ook zo’n beetje hetzelfde. Ik rolde soepel door via het HBO trainee schap bij ABN AMRO naar de functie als accountmanager. Van alle markten thuis en als een speer de verschillende opleidingen gevolgd. Ja je bent ijverig of niet. J Op een gegeven moment was ik expert in Sparen, Beleggen, Hypotheken, Pensioenen. Klanten helpen met hun financiën. Wel merkte ik dat ik teveel een rol moest spelen. In ieder geval zo voelde het voor mij. Ik wilde geen (bank)-producten verkopen om mijn streepjes te scoren. En ik vond dat bepaalde systemen te weinig was ontwikkeld om de klant zo goed mogelijk te helpen. Ik trok de 1e stoute schoenen aan en ging naar het hoofdkantoor om me bezig te houden met het optimaliseren van geautomatiseerde systemen en de kennis over de klant er beter in de laten vertegenwoordigen.

Tijdens onze huwelijksreis van 10 weken – wat ook al aardig stout/stoer en gaaf was om gewoon te doen  – nummer 2 in de rij heb ik ervaren hoe het is om te genieten en herinneringen te maken. We maakten veel foto’s hiervan en lieten deze zelfs direct afdrukken aldaar. Zo liepen wij met steeds meer bagage – een extra tas zelfs aangeschaft – om alle fotomappen mee te kunnen nemen. Iedere keer op een luchthaven huurden we een kluisje om onze waardevolle herinneringen in op te bergen en om later weer mee te nemen.

Na een paar jaar wilde ik steeds meer genieten van mijn vrije tijd en dus iets minder uren maken. Meer balans in werk-privé ook omdat er in de tussentijd 2 jongens geboren waren. En het liefst ook dichter bij huis. Al dat filerijden vond ik toch steeds meer zonde van de tijd. De 3e keer mijn stoute schoenen: ik stelde een ‘wensenlijst’ op van mijn ideale baan binnen ABN AMRO en ging daarmee de boer op. En dat lukte. Lekker 3 dagen werken, 5 minuten van huis, als staffunctie in een kantoor en dan zonder stress van kantoor-openingstijden – met een soort eigen winkeltje – dat sponsoring heette – om op te zetten.

Met events bezig zijn – ook in het weekend – maar dan op plaatsen waar mijn gezin ook meekon – het voetbalveld, het hockeyveld, de tennisvereniging, een goede doelen diner of tijdens een hardlooprun. Ik was in mijn element. Bij sommige sponsorcontracten was het mogelijk om bepaalde extra activiteiten te bekostigen. Zo ook een keer bij de hockey voor het G-hockey  (=Gehandicapten-hockey ): een speciale dag met de burgemeester en enkele bekende hockey-sterspelers. En daar ging ik weer: ik trok voor de 4e keer mijn stoute schoenen aan, huurde een fotograaf in en maakte voor alle 60 deelnemers een herinneringsboekje. Het voelde voor mij stout, maar eigenlijk was het GAAF, stoer, en gewoon super om te doen. En ook gewoon geoorloofd!

En zelf het boek in elkaar zetten, bleek stiekem het begin van mijn passie. Dat werd ook gevoed door de superwaarderingen van ouders die aangaven dat hun kind niet eerder ging slapen als ze samen het boekje hadden bekeken. Mijn vertrouwen in het maken van boeken was naast het hockeyboekje al eerder ontstaan door mijn eigen jaarboeken die ik vanaf 2004 al maak.

Mijn man ging met een landelijke krant naar het WK in Afrika. Gewoon weer stout gedaan – de 5e keer – en de foto’s van 5 personen (incl. mijn man) opgevraagd om voor hen ook een herinneringsboek te maken. Heerlijk – foto’s van memorabele momenten onder ogen te krijgen en daar een mooi aandenken van maken. En daar kwam nog bij dat een vriendin die fotograaf is, een opdracht had liggen voor een communie.

En – in 2012 – daar was Book By BAR geboren!  Mijn 6e keer stout en wat voelde dat STOER. Heerlijk mijn passie uitoefenen. Gewoon mijn dingen doen waar ik blij van wordt, in mijn tijd, vanuit huis.

GEOORLOOFD TOCH?! :-)

EEN PAAR REACTIES

“Met tranen in mijn ogen. Wat heb je dit waanzinnig in elkaar gezet! Echt super super super!!!!!! ‘ – Juni 2016.”

YVONNE

“In een woord; prachtig! We hadden geen tijd om een boek te creëeren. Gelukkig was daar Book by Bar! Ze heeft onze dag mooi weten vorm te geven, het gevoel van de dag is vertaald in het boek. Ze luisterde goed naar onze wensen en heeft dit weten vertalen naar een mooi ontwerp. Wij zijn happy! Dank je wel Barbara!” – Sept 2017

KIM & MARTIJN

“Hi Barbara,
Dank voor het prachtige afscheidsboek. Heel erg mooi en echt met liefde en passie gemaakt, dat straalt er af!
Dank voor deze prachtige herinnering aan acht mooie jaren HSV.” – Juni 2015

ELINE

“Ha Barbara, Wij zijn heel blij met het boek en de prettige samenwerking. Fijne dag nog en tot weer ziens!” –  MEI 2018

CHRISTINE & MARC

“Het boek is gister tijdens een feestelijk diner overhandigd. Het is een groot succes! Tammo heeft er tot diep in de nacht in gelezen.” – April 2022

MARION

“De boeken zijn binnen!! En wat zijn ze mooi. Ze zijn echt helemaal naar ons zin en zijn mooier en chiquer dan dat ik verwacht had. Heel erg bedankt.” – november 2015

JEROEN & VALERIE

“Is echt een topboek! Goed nagedacht over de indeling en elke keer zie ik weer nieuwe details. Prachtige herinnering. Véééél dank Barbara!!!xx” – Jan 2017

ANNE MARGREET

Er gebeurt zoveel in ieders leven, het vastleggen ervan gebeurt te weinig.

Ik gun iedereen dat er meer aandacht komt voor het blijven genieten. En dan ook van de mooie momenten uit het verleden door lekker met je gezin op de bank bij de open-haard jouw kinderjaren te kunnen bekijken of je huwelijk of eerste vakanties toen de kids nog klein waren. Geweldig om heerlijk samen te genieten in het nu met momenten uit het verleden die jou gevormd hebben tot wie je nu bent. En daar mag je trots op zijn!
CONTACT ONS