FOTOBOEK DESIGN2023-09-05T09:29:30+02:00

FOTOBOEK DESIGN

ZELF GEEN TIJD VOOR OF ZIN IN

HET MAKEN VAN DAT GEWENSTE FOTOBOEK?

We zijn net terug van onze reis door KENIA met ons gezin, hebben fantastische foto’s verzameld en willen hier graag een fotoboek van laten maken.

Met een korte vragenlijst bepalen we samen hoe jouw ideale fotoboek eruit gaat zien.

KEUZE GENOEG. IK HELP JE GRAAG!

Hou je van een fotoboek met een fotokaft of toch iets met linnen, suède, fluweel, leer of zijde of .. wat dacht je van een houten kaft?

Bestel nu jouw fotoalbum

Als jij je gezinsfoto’s graag in een nieuw jasje ziet, schroom dan niet om eens een kijkje te nemen naar alle mogelijkheden. Ben je enthousiast geworden en wil je graag jouw familiefotoboek laten maken? Contacteer me dan via de whatsappfunctie of vul het contactformulier in!

 

BEN JE BENIEUWD HOE HET IN ZIJN WERK GAAT?

You want it

1. 1e CONTACT

Je hebt contact opgenomen met Book By BAR via één van de beschikbare kanalen (website, facebook, whatsapp, instagram, linkedin, mail of telefonisch). Op basis van deze aanvraag ontvang je een eerste algemene prijslijst en meer info over de werkwijze.

Just say hello

2. KENNISMAKEN

We plannen een (digitaal via Zoom, Skype of Facetime) contactmoment in voor een kennismaking waarin ik je meer uitleg kan geven over de verdere werkwijze en doorlooptijd.

Sent & relax

3. UPLOAD FOTO’S

Je stuurt de foto’s per we transfer naar info@book-by-bar.nl. We transfer is een online service die je gratis bestanden tot 2GB laat versturen naar een onbeperkt aantal ontvangers. Mocht je liever een USB-stick willen opsturen, kan dat natuurlijk ook.

Just check & approve

4. HET ONTWERP

Je ontvangt een digitaal concept – nu nog in een lage resolutie – ter controle en om eventuele verbeteringen en aanpassingen op aan te geven. De 1e controle is gratis. Voor iedere volgende ronde betaal je € 25,-.

Happy

5. LEVERING

Na jouw akkoord van het concept en na betaling van de factuur wordt het fotoboek besteld en binnen ca 2 weken afgeleverd.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik wil een ander formaat dan in de voorbeeld prijzen staan?2018-10-08T14:46:14+02:00

Natuurlijk is dat mogelijk. We bepalen altijd nadat er contact geweest is over de exacte wensen welk prijskaartje daaraan hangt.

Ontwerpstijlen: moet je kiezen uit 1?2018-10-08T14:37:29+02:00

Er zijn verschillende ontwerpstijlen die we gebruiken. Het is altijd mogelijk een mix van verschillende stijlen te gebruiken hierbij. Het is en blijft een persoonlijke smaak van jou als klant die Book By BAR zo goed mogelijk wil evenaren in het eindresultaat.

Welk fotopapier wordt gebruikt?2018-08-25T11:42:25+02:00

Er zijn veel verschillende fotopapier-soorten beschikbaar. Van zijdeglans, zijdelook, hoogglans, metallic en velvet fotopapier. Een aantal fotoboeken – zoals de TOP KUNST, TOP Japanse Stijl en de EXCELLENT FUSION maken gebruik van het zogenaamde Fine Art papier met verschillende reliëf structuren in het papier verwerkt, waardoor er een bijzonder effect ontstaat in combinatie met de foto’s.

Kijk verder voor de mogelijkheden bij de verschillende fotoboeken op de website.

Kan ik fotoboeken nabestellen?2018-08-25T11:31:12+02:00

Het is mogelijk om een fotoboek achteraf na te bestellen in hetzelfde formaat of in een kleinere uitvoering met dezelfde opmaak en aantal pagina’s. Hierbij betaal je alleen voor het afdrukken ervan en niet meer voor het ontwerpen van de pagina’s.

NOTE – Meestal krijg je een mooie korting als je één of meer mini’s direct  bestelt bij je eerste fotoboek. Vraag hiernaar bij je aanvraag.

Hoeveel foto’s passen in een fotoboek?2018-08-25T11:25:52+02:00

Het is lastig om dat precies aan te geven. Dit blijft iedere keer anders, afhankelijk van de gekozen stijl en soort foto’s en voorkeur van de klant. Om een inschatting te kunnen maken, houden wij rekening met de volgende aantallen per 2 pagina’s (=spread):

Klassiek/Romantisch   –  2-5 foto’s

Modern/Strak /Speels –   6-10 foto’s

Boekvorm/Reportage   –  10-14 foto’s

Hoe snel kan je een fotoboek maken?2018-08-25T11:19:21+02:00

Fotoboeken maken hebben altijd een minimale doorlooptijd voor het hele proces van selecteren, pagina’s opmaken, check van het ontwerp en vervolgens het laten afdrukken. Afhankelijk van de soort uitvoering van je fotoboek is het minimaal 1 week. Dit geldt voor TOP albums met maximaal 20 pagina’s . Hierbij is de snelheid van de aanlevering van de foto’s, de eventuele benodigde aanpassingen op het concept ontwerp en het definitief akkoord geven van de order van belang.

Ik weet niet hoe We Transfer werkt. Kun je me helpen?2020-05-29T12:18:36+02:00

WeTransfer is eenvoudig te gebruiken zoals het onderstaande screenshot van de interface en het stappenplan toont.

 1. Ga naar https://bookbybar.wetransfer.com/
 2. Wijs een hele map of één of meerdere bestanden aan om te uploaden.
  Het is niet nodig om een ZIP bestand aan te maken. Als je meerdere bestanden aanwijst dan krijgt de ontvanger automatisch één ZIP-bestand aangeboden. Ontvangers hoeven zo niet bestand-voor-bestand te downloaden.
 3. Geef het e-mailadres van de ontvanger(s) op
  Je kunt tot maximaal 20 ontvangers opgeven. Voer gewoon de e-mailadressen in met een spatie ertussen. De ontvangers zien elkaars e-mailadres niet.
 4. Geef je eigen e-mailadres op
  Op je eigene-mailadres ontvang je een verzendbevestiging. Als de bestanden door de ontvanger(s) zijn gedownload dan krijg je daar ook een bevestiging van.
 5. Vul indien gewenst een kort bericht in
  Hier kun je een omschrijving van de versturen bestanden geven.
 6. Klik op Transfer
  De bestanden worden nu geüpload. Tijdens het uploaden kun je de mooie reclamefoto’s bekijken en eventueel doorklikken naar de site van de adverteerder.

Geüploade bestanden blijven één week beschikbaar en worden dan automatisch verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe uploads van andere mensen. WeTransfer mailt je als je bestanden op het punt staan verwijderd te worden zonder dat iemand ze heeft binnengehaald. Je kunt de ontvanger dan snel nog aansporen te downloaden.

 

Ga naar de bovenkant