Retour

Informatieplicht
Contactgegevens, betaling, verzending, retourneren, garantie etc. worden na de bestelling nogmaals naar de klant gezonden in een bevestigingsmail. Verder geven wij informatie over wettelijke conformiteitsregels, de zogenaamde wettelijke garantie.

Herroepingsrecht

Book By BAR garandeert tevredenheid met de vervaardiging van uw bestelling. Binnen de productieketen zijn er verschillende stappen van kwaliteitscontrole. Vanwege het ambachtelijke karakter van het bedrijf kunnen er echter kleine variaties zijn in de kleur van de materialen en de vervaardiging van de producten die als hun individuele persoonlijkheid worden beschouwd.

Neem in het geval van een beschadigde bestelling of fabricagefout contact met ons op via info@book-by-bar.nl op de eerste werkdag na ontvangst van de bestelling van het gevonden defect. Na controle wordt de situatie gecorrigeerd.

Wanneer een bestelling wordt geplaatst, kan Book By BAR vanwege de hoge mate van personalisatie in elk product deze niet annuleren en/of het bestede bedrag terugbetalen. Met uitzondering van de gevallen die uitdrukkelijk worden beschreven in dit retour- en restitutiebeleid (elk beschadigd of defect product of producten zonder foto’s), kunnen we geen retourzendingen accepteren.

Houd er rekening mee dat elk product dat bij ons bedrijf wordt besteld, individueel wordt geproduceerd door verschillende apparatuur en werkgevers. Er kunnen kleine verschillen zijn tussen verschillende prints en binding van vergelijkbare producten. We werken er hard aan om onze producten zo consistent mogelijk te houden, maar de mogelijkheid van variaties is normaal. Het wordt niet beschouwd als een fabricagefout en rechtvaardigt geen nieuwe productie.

De verantwoordelijkheid van BOOK BY BAR is beperkt tot het vervangen van beschadigde producten zonder gehouden te zijn tot vergoeding van vertragingen of bijkomende schade.

Uw product/ontwerp is absoluut van u: Na uw akkoord van de conceptversie of bij het bestellen van uw fotoproduct stuurt BOOK BY BAR geen extra proeven, bewerkt of wijzigt de inhoud van uw bestanden niet. Op deze manier zijn er beperkingen aan de garantie van de producten, waaronder:

  • Typografische of grammaticale fouten, onvoltooide teksten of teksten met fouten;
  • Lage resolutie van bestanden die het gedrukte product in gevaar kunnen brengen;
  • Ontwerpspecificaties, waaronder productgrootte, organisatie, stijl, kleur en lay-out;
  • Alle andere creatieve keuzes met betrekking tot het product.

Dit betekent dat het uw verantwoordelijkheid is om het ontwerp van het product te beoordelen voordat u de inhoud voor akkoord geeft voor productie.

We raden u ten zeerste aan om het ontwerp te beoordelen en anderen te vragen het te beoordelen voordat u het verzendt.

Het gebruik van onze diensten zorgt ervoor dat u ermee instemt geen inhoud in te dienen zonder grondige herziening en dat u er zeker van bent dat de geüploade bestanden klaar zijn om te worden afgedrukt.

De inhoud van uw producten is volledig uw verantwoordelijkheid en u moet ervoor zorgen dat deze geen inbreuk maakt op de privacy-, publiciteits-, copyright- of andere rechten van individuele personen of entiteiten. Inhoud omvat teksten, bestanden, ontwerpsjablonen, afbeeldingen, foto’s en ander materiaal.

Producten worden specifiek na bestelling bedrukt. Daarom kunnen we geen retouren of terugbetalingen accepteren om een ​​andere reden dan de hierboven beschreven reden. Hieronder lees je stap voor stap hoe je de artikelen retourneert en wat de voorwaarden zijn.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Indien je van de koop af wilt zien, verzoeken we je gebruik te maken van ons retourformulier. Vul het formulier in en knip het bovenste gedeelte af. Het bovenste gedeelte kan je op het pakketje plakken.

Wat moet ik doen als ik een artikel wil ruilen?

Als je een ongebruikt product wilt ruilen, volg dan dezelfde stappen als bij het retourneren. Ook gelden dezelfde voorwaarden als bij het retourneren. Het gewenste nieuwe product kan je direct bestellen via onze webshop.

Hoeveel dagen heb ik om mijn bestelling te retourneren?

De standaard retourtermijn is 14 kalenderdagen. De termijn gaat in na ontvangst van het product. Bij meerdere producten uit een enkele bestelling gaat de termijn pas in na levering van het laatste product. Wanneer je hebt aangegeven dat je van de koop af wilt zien, heb je nog eens 14 dagen om het product terug te sturen.

Zijn er kosten aan het retourneren verbonden?

De kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen methode. Wanneer u een artikel retourneert dat gerepareerd moet worden én dit valt ook onder de garantie, dan vergoeden wij de verzendkosten uiteraard wél.

Van kapotte of gebruikte producten wordt de schade in rekening gebracht.

Welke artikelen kunnen geretourneerd worden?

Ongebruikte artikelen, zonder sporen van gebruik, waarvan alle labels en verpakkingen nog aanwezig zijn.

Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden?

  • speciaal op maat gemaakte fotoboeken en foto-artikelen
  • sale items
  • eenmalige items en uitvoeringen

Wanneer wordt het geld teruggestort?

Book By BAR verplicht zich om binnen 14 dagen na ontbinding alle betaalde bedragen terug te betalen. Zodra het product bij ons binnen is, verwerken wij de retournering vaak direct (op werkdagen). Hierdoor staat het verschuldigde bedrag vaak binnen 2-5 werkdagen op je rekening!