De alleskunner, het TOP fotoboek, multi inzetbaar voor veel doeleinden . De afgelopen 5,5 jaar heb ik al heel wat fotoboeken mogen maken. Mooi om te zien dat dit model nog steeds zeer gewild is.

Vakantieboeken naar Ecuador, Galapagos, India, Malediven, Hongkong, Argentinië, Tanzania, Namibië, Zanzibar, Phuket en Bangkok, Kenia, Thailand, Griekenland, Mexico, Disney, Dubai, IJsland en Zuid Afrika.

Stedentrips naar Athene, Parijs, New York,  huwelijksalbums voor Mark & Frederique, Karin & Mark, Anna & David, Familieweekendjes weg/ verjaardagsfeesten voor Anne Margreet (50 jaar), Mies in Otterlo die 80 werd, Afscheidsfeestje van collega Arthur, pensioen van juf Anje en juf Marjo van een basisschool in Hilversum.

En als je denkt dat de er weinig opties voor het instapmodel van Book By BAR is, dan verrassen we je graag!

Van mini tot groot formaat:

De volgende formaten zijn beschikbaar:

Soort formaat
Vierkant 15*15 cm 20*20 cm 30*30 cm
Staand 15*20 cm 20*30 cm
Liggend 20*15 cm 30*20 cm 45*30 cm

Het meest verkochte formaat is 30*30cm. Vierkant met een totale breedte van 60cm als je het boek op schoot of tafel open hebt liggen. De foto’s komen hier mooi op uit. De combinatie van 1 grote foto met meerdere kleinere foto’s op 2 pagina’s wordt hier veel gebruikt. Lekker veel foto’s maar toch een rustige uitstraling. Maar wat dacht je van een mini voor in de handtas. Het formaat 15*15 cm leent zich daar uitstekend voor. Voor de echte liefhebbers hebben we het mega grote liggende formaat boek van 45*30cm. Bij het openslaan moet je er wel samen onder zitten om de totale breedte te dragen. :-) Met name gebruikt bij huwelijksalbums.

Aantal pagina’s

Dit fotoboek heeft standaard 24 pagina’s voor de grotere formaten en is uit te breiden naar 72. De 2 kleinere formaten (15*15 / 15*20cm) starten al met 12 pagina’s.

Door een speciale inbind-techniek bestaat de linker- en rechterpagina uit één blad fotopapier. Het resultaat: vlakliggende pagina’s zonder storende witte rand in het midden. Mooi voor een panorama over twee pagina’s..

De veelzijdigheid van de kaft:

Linnen

Het lijkt misschien dat er een beperking is in het aantal linnen kaften, maar mocht je een specifieke kleur van bijvoorbeeld jouw huwelijkskaart willen gebruiken, dan zorgen we ervoor dat deze kleur de basis wordt voor jou linnen kaft. Bij het kiezen van de lettertype zijn we ook vrij in het kiezen van het type, de grootte en plaats op het album.

Tekst/afbeelding/ foto op linnen – je persoonlijke kaft met LASER of EMBOSSING

Kies je één van de bestaande linnen tinten, dan kun je kiezen voor een moderne LASERTEKST, waarbij de opmaak geheel vrij is en zelfs tekeningen mogelijk zijn, of ga voor klassieke EMBOSSING, waarbij de tekst in het materiaal wordt gepreegd en je het zelfs nog extra luxe kunt maken met een goud, zilver, zwart of wit folie.

Laser

Alle materialen reageren op hun eigen manier op de laser-graveermachine, dus elke kleur kan een andere effect geven door de reactie op de hitte die ontstaat. De tekst wordt in het materiaal gebrand, waardoor er een chemische reactie ontstaat en er zo een heel natuurlijk resultaat ontstaat. De tekst krijgt ook per materiaal en kleur linnen een eigen andere kleur. Deze kleuren zijn leidend en kunnen níet aangepast worden.

Het leuke van laseren, is dat alles mogelijk is. Elk lettertype, elke tekst, elke grootte en zelfs eigen creaties als hartjes, cirkels, frutsels , je eigen logo of andere art is allemaal te laseren. Het enige wat je niet kunt kiezen is de kleur van de tekst.

Wil je alle voorbeeld linnen tinten alvast bekijken hoe het laseren eruit komt te zien? Ga dan naar FOTOBOEK TOP

Embossing

Embossing zorgt voor hoogteverschillen in het linnen. De tekst ligt voelbaar in het materiaal en dit effect kan versterkt worden met verschillende kleuren folie: zwart, wit, zilver of goud. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en maakt het album af. De tekst wordt altijd in het midden van de cover geplaatst en je kunt kiezen uit 1, 2 of 3 regels in twee soorten letters, hoofdletters van 9 mm of kleine letters van 5,5 mm.

Je kunt bij embossing dus niet kiezen voor een eigen lettertype.

Wil je liever een eigen opmaak en wat vrijer zijn in de mogelijkheden, dan kies je voor een fotoalbum met lasertekst, dan kun je de kaft geheel naar wens maken.

Fotokaft

Of toch liever een kaft op fotopapier met een eigen ontwerp. Kies jij dan voor 1 foto of meerdere foto’s op de voorkant en wat doe je met de achterkant van het album. Vind je het zelf lastig een ontwerp ervoor te bedenken? Wij helpen daarbij graag om tot een toepasselijk geheel te komen wat past bij jouw gekozen ontwerpstijl.

De rug van het fotoboek met titel

En zelfs de rand van het fotoboek kunnen we personaliseren met jouw gewenste tekst. Wil je dezelfde tekst als op de voorkant of net even iets anders. Je hebt alle vrijheid bij de fotoboeken met fotokaft.

Bij de linnen albums kunnen we  deze extra optie ook bieden als je kiest voor je eigen kleur linnen kaft. De tekst is dan niet embossed of gelaserd maar wordt dan als fotokaft gedrukt in zijn geheel op het linnen. Voordeel hierbij is dat je dan wel zelf de kleur van de letters, het lettertype en de grootte bepaalt.

De eerste 2 en laatste 2 pagina’s

Na de kaft sla je het fotoboek open en dan? Bij veel klanten ontwerp ik het boek zo dat we direct met de foto’s beginnen. Maar je kan ook kiezen om het blad welke aan de binnenkant van de kaft vastzit in kleur zo veel als mogelijk aan te laten sluiten met de kaft. Er zijn hiervoor naast de fotopagina’s keuze uit 6 kleuren: wit, ivoor, beige, burgundy, houtskool of zwart.

Volledig vlakke pagina’s 

De zogenaamde lay-flat binding zorgt ervoor dat uw linker en rechterpagina één geheel vormen. Op deze manier kan bij het ontwerpen de pagina’s zo optimaal mogelijk gevuld worden. Foto’s over de hele pagina als achtergrond of een grote foto in het midden van 2 pagina’s met kleinere foto’s erom heen. Oneindig veel mogelijkheden in opmaak en foto’s worden niet onderbroken door een vouw of naad. , Je fotoboek valt helemaal vlak open en heeft ook nog eens extra dikke maar wel flexibele fotopapier bladen.

Ontwerpstijlen

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheden van de binnenkant, jouw foto’s op de pagina’s die op jouw gewenste manier, in de door jouw gekozen ontwerpstijl of mix van ontwerpstijlen worden geplaatst. Neem alvast een kijkje bij de mogelijkheden.

Bewaarboxen

Je fotoboek of luxe album beschermen is net zo belangrijk als het boek zelf. Of je nu gekozen hebt voor een fotoboek met fotokaft, linnen, opbergers zijn er voor ieder formaat en soort uitvoering. Neem een kijkje bij de verschillende mogelijkheden.

Zelf geen tijd voor of zin in het maken van dat gewenste fotoboek?

Ik help u graag!